Felületkezelés lakkozással – kézi és automatizált folyamatokkal

Felületkezelés lakkozással az ellenállóságért

Megrendelőink egyedi igényei alapján hatékony felületkezelés megoldásokat kínálunk
az általunk beültetett nyomtatott áramköri lapok hosszú távú védelme érdekében.

A felületkezelés rendkívül fontos a nagy érzékenységű, alkatrészekkel beültetett nyomtatott áramköri lapok (NYÁK lapok) nedvességgel, hővel, porral és egyéb szennyeződésekkel, valamint a külső mechanikai behatásokkal szembeni hosszú távú védelme érdekében. A megfelelően alkalmazott felületkezelés mind az áramköri lapok, mind az arra ültetett alkatrészek, és így az elektronikai késztermékek ellenállóságát és élettartamát is egyaránt növeli. Emellett hatékonyan megvédi azokat a környezeti tényezők következtében esetlegesen kialakuló hibáktól.

Az elektronikai panelek tökéletes felületi védelmét külön megrendelői igény alapján, alapvetően kézi lakkozással, az úgynevezett conformal coating eljárással biztosítjuk. Az ElektroMont Kft. által  alkalmazott lakkozási technológia lehetőséget biztosít az SM- és TH alkatrészekkel szerelt nyomtatott áramköri lapok teljes, vagy akár csak azok egyes részterületeit érintő lakkozására is.

A kézi módszerrel történő lakkozás mellett a Nordson Conexis CX-3040 típusú automatizált lakkozókészülékünk segítségével a tömeggyártás hatékonysága tovább növelhető.
A lakkozás alkalmazása preventív jellege miatt minden nyomtatott áramköri lap forrasztását és tesztelését követően javasolt.

Felületszerelés
SMT

Tovább

Optikai (AOI) és
röntgenes vizsgálat

Tovább

Furatszerelés
THT

Tovább

Tesztelés és
programozás

Tovább

Mechanikai
szerelés

Tovább