Az elmúlt évek során elérhető, jellemzően technológiai fejlesztéseket megcélzó támogatások igénybe vételével minden eddiginél hatékonyabbá vált az ElektroMont Kft.

Az általunk igénybe vett támogatások:

Projekt: GINOP-8.3.5-18/B

Kedvezményezett: ElektroMont Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe:
Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése
Támogatás összege:
149.000.000 Ft kamatmentes hitel

A GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készletbeszerzések, illetve működési költségek finanszírozása. A Hitelprogram keretein belül az ElektroMont Kft. 149.900.000 Ft kamatmentes hitelt kapott, melyből 79.900.000 Ft-ot működési költségeire, 70.000.000 Ft-ot készletek beszerzésére fordíthat. A kölcsön futamideje: 5 év.

Projekt: GINOP PLUSZ 1.2.1-21-2021-00630

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a magyar költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra az ElektroMont Kft. nagyléptékű fejlesztési projektje. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósuló terv célja a gyártósor fejlesztése, automatizálása, egy Ipar 4.0 szintű mintaüzem létrehozása, új út és úszókapu építése, illetve a Comline Budapest Kft. képzési szolgáltatásának igénybevétele. Az előzetes tervezet alapján a projekt 2021.09.01. és 2022.11.30. között valósul meg.

A feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 223 107 002 forint.

A technológiai fejlesztés keretében a támogatások felhasználásával kilenc különböző típusú gép kerül beszerzésre. A Panasonic (SPG-2) printerek és (AM100) beültetőgépek lehetővé teszik három gyártósor teljes automatizálását. A minőségjavulás érdekében a gyártósori köztes mozgatások automatizálása is lényeges, Nutek gyártmányú loaderek, konvejorok, és unloaderek segítségével a miniatűr áramkörök emberi érintés nélkül kerülhetnek beültetésre, beadagolásra, illetve begyűjtésre. A három automatizált gyártósor egyikébe szükséges egy konvekciós, N2-képes Heller gyártmányú reflow kemence (kiegészítendő a másik két sori Heller kemencéket), mellyel elérhető a gyártósorok teljes hardware és software kompatibilitása. A modern eszközök használatával, a rendszerek közti kommunikáció megteremtésével egy Ipar 4.0 mintaüzem hozható létre.

Az új AM100 beültetőgép a ma, a kereskedelemben kapható, általánosságban alkalmazott alkatrészek teljes választékának kezelésére képes. Sebessége magasabb az ElektroMont Kft. által használt többi beültetőgép sebességénél, a beültetési pontosság romlása nélkül. Az ebben a készülékben alkalmazott feederek (alkatrész adagolók) kialakítása elősegíti a gyors munkaváltást, az alkatrész-szóródás csökkentését, és a magas szerelési minőséget. Ily módon évi több mint kétmillió alkatrész beszereléssel nő az ElektroMont Kft. kapacitása.

A fejlesztési program része az ElektroMont Kft. ellenőrzési- és anyagkezelési eljárásának modernizálása is. A 2D ellenőrzési technika helyett a Mirtec gyártmányú 3D kamerás ellenőrző eszközök (AOI) használata is jelentősen hozzájárul a minőség javulásához. Az anyagkezelés korszerűsítése érdekében röntgenes (Hawkeye 1000 típusú) alkatrészszámláló berendezés kerül üzembe helyezésre, amely az anyagok gyári csomagolásának megbontása nélkül képes megszámolni a csomagolt alkatrészeket.

A felsorolt eszközök használata az energiafelhasználás csökkenésével jár. Ezen túl a folyamatos adatszolgáltatást is támogatják, amely elősegíti az Ipar 4.0 követelményeinek való megfelelést.

A telephely infrastrukturális fejlődésének érdekében új út, és egy úszókapu épül.

Az ElektroMont Kft. a Comline Budapest Kft. „Eredményes, együttműködő csapat” képzését is igénybe veszi a szakmai fejlődés érdekében (a képzésen 24 fő vesz részt, kétszer nyolc órában).

A 2005-ben alapított ElektroMont Kft. fő profilja a 2630 ’08 híradás-technikai berendezések gyártása. A fejlesztési projektnek köszönhetően a gyártás hatékonysága és minősége jelentősen fejlődik, a vállalat könnyebben alkalmazkodik majd a válsághelyzethez, fenntarthatóbb és korszerűbb lesz.

Projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása

Projekt tárgya: ElektroMont Kft. kapacitásbővítő beruházás
Támogatás összege: 33,71 millió forint
Támogatás mértéke: 60%
Projekt befejezése: 2021.02.28

Az ElektroMont Kft. SMT beültető kapacitását és minőségét kívánja tovább javítani. A gyártósorait úgy kívánja fejleszteni, hogy azok feeder- és programkompatibilisek legyenek. Ennek érdekében telepítette a Panasonic AM100-as beültető gépet.

Projekt azonosító: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00778

Kedvezményezett: ElektroMont Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében
Projekt tárgya: Járművek intelligens, távfelügyelhető, automata tűzjelző és oltórendszerének fejlesztése
Támogatás összege: 51,52 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ill. 51,52 millió forint visszatérítendő hitel.
Támogatás mértéke: 45% + 45%
Projekt befejezése: 2021.04.30

A tömegközlekedési járműveken előfordulhat káros túlmelegedés, vagy adott esetben tűz is keletkezhet. Ez az új megoldás már a káros túlmelegedésekre is képes figyelmeztetni, füst és tűz esetén is jelez, ill. automatikusan megkezdi az oltást. Mindezeket az adatokat folyamatosan eljuttatja egy központi helyre is, ahol távolról is tudnak mentést kezdeményezni. A berendezés megbízhatósága érdekében speciális technológia segítségével vízmentessé tesszük a részegységeket, amelyhez automata lakkozó rendszerrel egészítettük ki a technológiánkat.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-00059

Kedvezményezett: ElektroMont Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projekt tárgya: Vállalkozásfejlesztés az ElektroMont Kft.-nél
Támogatás összege: 42.852.228.- Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt befejezése: 2020.09.30

Az ElektroMont Kft. termelékenységének bővítése céljából új AM 100-as beültető gépet szerez be, mellyel célja piaci versenyképességének jelentős növelése.
A beszerzett berendezés az ElektroMont Kft. gyártástechnológiájába és gyártási palettájába (low volume high mix) jól illeszkedő korszerű eszköz. Az új termelőgép gyártásba állításával évi bő 2 millió db alkatrész beültetéssel bővül a cég kapacitása. Egyúttal a berendezés képes a ma, a piacon kereskedelemben kapható, általánosságban alkalmazott alkatrészek teljes választékát kezelni.

Projekt: GINOP-2. 1 .7-15-2016-00789

Kedvezményezett: ElektroMont Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: EM_Coach Media – Közösségi Közlekedési Tájékoztató és Szórakoztató Rendszer kifejlesztése az ElektroMont Kft.-nél
Támogatás összege: 111.107.667.- Ft
Támogatás mértéke: 64.66%
A projekt befejezése: 2018.10.31

Az EM Coach Media projekt által létrehozott eszköz és szolgáltatás csomag célja mind a közösségi közlekedés üzemeltetőinek, mind az utazó közönség igényeinek széleskörű kiszolgálása. A különböző funkciók és rendszerek integrációja nem csupán méretcsökkenést eredményezett, hanem összességében egy különösen sokrétű funkcionalitást tartalmazó termék kerülhet a piacra feltűnően kedvező áron.

Az EM Coach Media rendszer autóbuszokban biztosítja, hogy az utasok elérhessék a jelen kor követelményeinek megfelelő informatikai és multimédiás szolgáltatásokat.

A rendszer az utazások során a felhasználók számára biztosítja, hogy:

  • Wifi hálózaton keresztül internet hozzáférésük legyen a saját mobil eszközükön
  • Országhatár átlépése során az internet kapcsolat továbbra is fennmaradjon,
  • Videó és audió tartalmakhoz férhessenek hozzá a saját mobil eszközüket használva,
  • A jármű központi kijelzőjén információkat kaphassanak az utazás paramétereiről, úgymint aktuális pozíció, távolság stb,
  • A jármű központi kijelzőjén turisztikai információkat kapjanak a környékbeli látványosságokról és kereskedelmi szolgáltatásokról

A rendszert üzemeltetők részére az EM Coach Media készülék további speciális szolgáltatásokat biztosít, úgy mint:

  • Jármű nyomkövetés,
  • Média tartalmak távoli feltöltése,
  • A rendszer távoli adminisztrációja,
  • Több SIM kártya kezelése a roaming díjak csökkentése miatt.