Furatszerelés – kézi és gépi hagyományos forrasztás: THD alkatrészek beültetése

Hatékony gyártásmegvalósítás: hagyományos kézi forrasztás és automatizált THT-szerelési megoldások. 

Kézi és gépi forrasztás technológiáink alkalmazása során kizárólag modern eszközöket és minőségi alapanyagokat használunk.

A felületszerelés a kis méretű, vagy speciális alkatrészek esetén az egyik leghatékonyabb alkatrész beültetési lehetőség. A teljesen automatizált megoldások segítségével nagy mennyiségű alkatrész rendkívül gyors, egyenletes minőségű beültetését és forrasztását teszi lehetővé. Vannak azonban olyan alkatrészek, amelyek akár méretükből adódóan nem forraszthatók felületszerelt módszerrel. Ezek nyomtatott áramköri lapra történő szerelése a hagyományos kézi és gépi forrasztás, az úgynevezett furatszerelt technológia alkalmazásával történik.

A hagyományos alkatrészek méretben nagy mértékben eltérnek a felületszerelt alkatrészektől, azoknál jelentősen nagyobbak.

Az ilyen alkatrészek nyomtatott áramköri (NYÁK) lapokra történő rögzítését alapvetően kézi forrasztás útján végezzük. A THD alkatrészek beültetése és a forrasztás során alkalmazott hagyományos kézi furatszerelési technológia rendkívül erős mechanikai kötést biztosít. Nagy előnye, hogy a forrasztás minősége vizuális módon azonnal ellenőrizhető, így a forrasztási hibák könnyen megelőzhetők. A furatszerelt alkatrészek nyomtatott áramköri lapokra történő kézi forrasztását gyakorlott és megbízható kézügyességű munkatársaink végzik, akik a rendszeres oktatásoknak köszönhetően kellő tudással rendelkeznek a hibás alkatrészek időben történő felismeréséhez és a forrasztási hibák elkerüléséhez.

Az ElektroMont Kft. speciális esetekben a kézi forrasztás helyett olyan automatizált gépi forrasztás módszereket is alkalmaz, mint a hullámforrasztás és a szelektív forrasztás.

Automatizált gépi forrasztás - hullámforrasztás

Automatizált sorozatgyártás – hullámforrasztás

Ha a sorozatnagyság és az áramkör kialakítása lehetővé teszi, a hullámforrasztás az egyik leghatékonyabban alkalmazható automatizált forrasztás technológia. Optimális megoldás nagy mennyiségű furatszerelt alkatrésszel ellátott nyomtatott áramköri lapok forrasztása esetén. A hullámforrasztási technológia egyenletes és pontos forrasztási minőséget biztosít mind az egyoldalas, mind a kétoldalas áramköri lapok esetén. Az ElektroMont Kft. által használt HB HW350-N-450 és Vitronics DELTA5 típusú hullámforrasztó berendezések belsejében található conveyorok végzik a már alkatrészekkel beültetett panelek különböző zónák közötti mozgatását a folyasztószer (flux) bevonatolástól az előmelegítésen át egészen a forraszanyag hullámig.

Szelektív forrasztás – nehezen hozzáférhető alkatrészek esetén

Prototípusok gyártása, vagy kisszériás gyártások során a szigorú előírásoknak való megfelelés érdekében szelektív forrasztási technikát alkalmazunk. A szelektív forrasztás rendkívül pontos forrasztási kötést biztosít, emellett megfelel az IPC 610 forrasztási szabvány követelményeinek is.  A technológia nagy biztonsággal alkalmazható abban az esetben, ha a furatszerelt alkatrészhez túl közel helyezkednek el a reflow kemencében már leforrasztott felületszerelt alkatrészek és a forrasztás előtt álló TH-komponensek kivezetései nehezen hozzáférhetőek. Az ElektroMont Kft. EBSO SP400NC típusú szelektív forrasztó készülékkel rendelkezik.

Kézi és gépi forrasztás - szelektív forrasztás

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szeretne többet megtudni az általunk alkalmazott kézi és gépi forrasztás technológiákról!
Készséggel állunk rendelkezésére abban az esetben is, ha már konkrét gyártási tervekkel, vagy elképzelésekkel rendelkezik.

KAPCSOLAT

Felületszerelés
SMT

Tovább

Optikai (AOI) és
röntgenes vizsgálat

Tovább

Tesztelés
és programozás

Tovább

Felületkezelés
lakkozás

Tovább

Mechanikai
szerelés

Tovább