Furatszerelés – kézi és gépi forrasztás: THD alkatrészek beültetése

Hagyományos kézi furatszerelt forrasztással és automatizált THT-szerelési megoldásokkal állunk megrendelőink rendelkezésére a hatékony gyártás megvalósítása érdekében.

Kézi és gépi forrasztás technológiáink alkalmazása során kizárólag modern eszközöket és minőségi alapanyagokat használunk.

 A hagyományos, úgynevezett furatszerelt alkatrészek méretben nagy mértékben eltérnek a felületszerelt alkatrészektől, azoknál jelentősen nagyobbak.

Az ilyen alkatrészek nyomtatott áramköri (NYÁK) lapokra történő rögzítését alapvetően kézi forrasztással végezzük. A THD alkatrészek beültetése és a forrasztás során alkalmazott hagyományos kézi furatszerelési technológia rendkívül erős mechanikai kötést biztosít és nagy előnye, hogy a forrasztás minősége vizuális módon azonnal ellenőrizhető, így a forrasztási hibák könnyen megelőzhetők.
A furatszerelt alkatrészek nyomtatott áramköri lapokra történő kézi forrasztását gyakorlott és megbízható kézügyességű munkatársaink végzik, akik a rendszeres oktatásoknak köszönhetően kellő tudással rendelkeznek a hibás alkatrészek időben történő felismeréséhez és a forrasztási hibák elkerüléséhez.

Az ElektroMont Kft. speciális esetekben, vagy a gyártási folyamatok költséghatékonyságának növelése érdekében a kézi forrasztás helyett automatizált forrasztási módszereket is alkalmaz.

Hullámforrasztás - felületszerelés, automatizált forrasztás

Automatizált sorozatgyártás hullámforrasztással

Ha a sorozatnagyság és az áramkör kialakítása lehetővé teszi, a hullámforrasztás az egyik leghatékonyabban alkalmazható automatizált forrasztási technológia. Optimális megoldás nagy mennyiségű furatszerelt alkatrésszel ellátott nyomtatott áramköri lapok forrasztása esetén. A hullámforrasztási technológia egyenletes és pontos forrasztási minőséget biztosít mind az egyoldalas, mind a kétoldalas áramköri lapok esetén. Az ElektroMont Kft. által használt HB HW350-N-450 és Vitronics DELTA5 típusú hullámforrasztó berendezések belsejében található conveyorok végzik a már alkatrészekkel beültetett panelek különböző zónák közötti mozgatását a folyasztószer (flux) bevonatolástól az előmelegítésen át egészen a forraszanyag hullámig.

Szelektív forrasztás – automatizált megoldás nehezen hozzáférhető alkatrészek esetén

Prototípusok gyártása, vagy kisszériás gyártások során a szigorú előírásoknak való megfelelés érdekében szelektív forrasztási technikát alkalmazunk. A szelektív forrasztás rendkívül pontos forrasztási kötést biztosít, emellett megfelel az IPC 610 forrasztási szabvány követelményeinek is.  A technológia nagy biztonsággal alkalmazható abban az esetben, ha a furatszerelt alkatrészhez túl közel helyezkednek el a reflow kemencében már leforrasztott felületszerelt alkatrészek és a forrasztás előtt álló TH-komponensek kivezetései nehezen hozzáférhetőek. Az ElektroMont Kft. EBSO SP400NC típusú szelektív forrasztó készülékkel rendelkezik.

Szelektív forrasztás - automatizált furatszerelés

Felületszerelés
SMT

Tovább

Optikai (AOI) és
röntgenes vizsgálat

Tovább

Tesztelés
és programozás

Tovább

Felületkezelés
lakkozás

Tovább

Mechanikai
szerelés

Tovább