Minőségi SMD forrasztás automatizált gépsoron, emberi kéz érintése nélkül

A nyomtatott áramköri (NYÁK) lapok kiváló minőségű és nagy pontosságú felületszerelését
az ElektroMont Kft. három azonos felépítésű, teljesen automatizált korszerű SMT gyártósora biztosítja.

A szerelés során alkalmazott alkatrészek mérete egyre kisebbé vált az idők folyamán. Emellett sokszor láb nélküli, vagy rendkívül rövid lábú alkatrészek elhelyezése válik szükségessé. Ezen alkatrészek gyors és hatékony beültetésére a felületszerelési, úgynevezett SMD forrasztási technológiát alkalmazzuk.

SMT gyártás - gyártóüzem

SMD forrasztás - Heller kemence

Az ElektroMont által alkalmazott SMD forrasztás technológia akár napi 1.500.000 db felületszerelt elektronikai alkatrész gyors, pontos és hatékony beültetését és forrasztását teszi lehetővé.

NYÁK lapok mérettartománya: 50×50 – 510×460 mm.
Alkatrészek mérettartománya: 01005 – 120×90 mm, 150×25 mm.

A beültetést megelőzően, a megrendelői igényeknek megfelelően legyártott nyomtatott áramköri lapok felületére Panasonic SPG-2 automata printerek viszik fel a forrasztó pasztát. Az SMD forrasztás kiemelkedő minőségét az alkalmazott rozsdamentes acélstencil és a hosszantartó tesztelési folyamat során kiválasztott paszta típus használata teszi lehetővé.

A csöves, hevederes, vagy tálcás kiszerelésű SM-alkatrészek ültetését modern Panasonic AM100 automata beültető, úgynevezett Pick & Place berendezések végzik.

A felületszerelés utolsó lépéseként légkeveréses, nitrogén atmoszférás Heller gyártmányú reflow (újraömlesztéses) kemencék végzik el a már beültetett alkatrészek SMD forrasztását.

Az SMD alkatrészek forrasztása a pasztagyártó által meghatározott, vagy a megrendelői igénynek megfelelően egyedileg felvett hőprofil alapján történik. Az ElektroMont által használt kemencék eltérő hosszúsággal rendelkeznek, amely lehetőséget teremt különböző hőprofilok felvételére, elősegítve ezzel a kiváló minőségű egyedi SMD forrasztás megvalósítását.

Az áramköri lapok biztonságos adagolását és továbbítását speciális Nutek paneladagoló és panelgyűjtő automaták, valamint automata konveyorok segítik elő a teljes gyártósoron. Az automatizált megoldások alkalmazása lehetővé teszi a panelek emberi kéz érintése nélküli adagolását és továbbítását.

Prototípus gyártás esetén a felületszerelés elvégzéséhez gőzfázisú forrasztó berendezéssel is megrendelőink rendelkezésére állunk.

Egyéb, az SMD forrasztás folyamatát követően alkalmazott technológiák

Optikai (AOI) és
röntgenes vizsgálat

Tovább

Furatszerelés
THT

Tovább

Tesztelés
és programozás

Tovább

Felületkezelés
lakkozás

Tovább

Mechanikai
szerelés

Tovább