Minőségi felületszerelés automatizált SMT gépsoron, emberi kéz érintése nélkül

A nyomtatott áramköri (NYÁK) lapok kiváló minőségű és nagy pontosságú felületszerelését
az ElektroMont Kft. három azonos, teljesen automatizált korszerű SMT gyártósora biztosítja.

A felületszerelés során alkalmazott technológia akár napi 1.500.000 db felületszerelt elektronikai alkatrész gyors, pontos és hatékony SMT beültetését és forrasztását teszi lehetővé.

A nyomtatott áramköri lapok mérettartománya: 50×50 – 510×460 mm.
Az ültethető alkatrészek mérettartománya: 01005 – 120×90 mm, 150×25 mm.

A beültetést megelőzően, a megrendelői igényeknek megfelelően legyártott nyomtatott áramköri lapok felületére Panasonic SPG-2 automata printerek viszik fel a forrasztó pasztát. A kiemelkedő forrasztási minőséget az alkalmazott rozsdamentes acélstencil és a hosszantartó tesztelési folyamat során kiválasztott paszta típus használata teszi lehetővé.

A csöves, hevederes, vagy tálcás kiszerelésű SM-alkatrészek ültetését modern Panasonic AM100 automata beültető, úgynevezett Pick & Place berendezések végzik.

A felületszerelés utolsó lépéseként légkeveréses, nitrogén atmoszférás Heller gyártmányú reflow (újraömlesztéses) kemencék végzik el a már beültetett alkatrészek forrasztását.

Az SMD alkatrészek forrasztása a pasztagyártó által meghatározott, vagy a megrendelői igénynek megfelelően egyedileg felvett hőprofil alapján történik. Az ElektroMont által használt kemencék eltérő hosszúsággal rendelkeznek, amely lehetőséget teremt különböző hőprofilok felvételére, elősegítve ezzel a kiváló minőségű egyedi SMT gyártás megvalósítását.

Az áramköri lapok biztonságos továbbítását speciális Nutek paneladagoló és panelgyűjtő automaták, valamint automata konveyorok segítik elő a teljes gyártósoron, amely lehetővé teszi a panelek emberi kéz érintése nélküli adagolását és továbbítását.

Egyedi prototípus gyártási igény esetén a felületszerelés elvégzéséhez gőzfázisú forrasztó berendezéssel is megrendelőink rendelkezésére állunk.

Optikai (AOI) és
röntgenes vizsgálat

Tovább

Furatszerelés
THT

Tovább

Tesztelés
és programozás

Tovább

Felületkezelés
lakkozás

Tovább

Mechanikai
szerelés

Tovább